T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GİRESUN / PİRAZİZ - Piraziz 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu

Atık Sıvı Yağ Toplama kampanyası

 

Okulumuz 7.sınıf öğrencileri ile ders dışı etkinlikler kapsamında Atık Sıvı Yağ Toplama kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanya ile okulumuz öğrencilerinin çevre bilincini artırmak ve atık yönetimi konusunda farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır. Atık sıvı yağların doğaya zararlı etkileri oldukça büyük olup, bu yağların doğru şekilde toplanması ve geri dönüşüme kazandırılması çevre sağlığı için önemlidir. Bu kampanya kapsamında öğrenciler, evlerinden ve çevrelerinden topladıkları atık yağları okula getirerek geri dönüşüm sürecine katkıda bulunacaklar.

 

Kampanyanın hedefleri arasında öğrencilere atık sıvı yağların çevreye verdiği zararlar konusunda bilgi vermek, bu atıkların nasıl toplanması ve nereye teslim edilmesi gerektiği hakkında farkındalık yaratmak yer almaktadır. Aynı zamanda, öğrencilerin bu sürece aktif olarak katılımı teşvik edilerek, çevre koruma bilincinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

 

Bu tür kampanyalar, öğrencilerin çevre sorunlarına karşı duyarlılığını artırmanın yanı sıra, toplumda sürdürülebilir yaşam alışkanlıklarının gelişimine katkıda bulunur. Piraziz 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu'nun bu girişimi, öğrencilerin çevre koruma konusunda bilinçlenmesine ve aktif birer çevre koruyucu olarak yetişmelerine olanak sağlayacaktır.

 

Kampanya 5 Haziran Dünya Çevre Günü en fazla atık sıvı yağ getiren öğrencinin ödüllendirilmesiyle sonlandırılacaktır.

 

 


 

28-02-202428-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.02.2024 - Güncelleme: 28.02.2024 12:19 - Görüntülenme: 53
  Beğen | 0  kişi beğendi