Taşıma Şoförlerimiz İle Toplantımızı Yaptık

07 Ekim 2022 Cuma günü 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Servis Şoförleri Eğitim ve Bilgilendirme Toplantılarının ilki Okul Müdürlüğümüzce gerçekleşti. 6 hattan taşıma yapılan öğrencilerimizin gerekli tedbirler alınarak taşınmasında tüm paydaşların üzerine düşenei yapması gerektiğini belirttik.

07-10-202207-10-2022

Toplantıda; taşımalı eğitimde görev alacak şoförlerin, MEB Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim yönetmeliğinde belirtilen esaslar üzerinde duruldu. Şoförlere, belirlenen güzergâhlardan öğrencileri almaları ve belirtilen saatte öğrencileri imza karşılığında teslim etmeleri, taşıma esnasında yüksek sesle müzik dinlenmemesi, kemerlerin takılı olması, araç temizliğine dikkat edilmesi, sigara kullanılmaması konularında uyarılarda bulunuldu.

Taşıma araçlarının bakımının yapılması, yolcu ve yük taşıması yapılmaması, izinsiz başka şoför çalıştırılmaması, araç değişikliğinin onaya bağlanması,  şoför kimliklerinin takılı bulunması,  kamera sisteminin çalışır vaziyette hazır edilmesi,  araç sigortalarının günü gününe yapılması,  araçların temiz olması, emniyet kemeri takılması hususuna riayet edilmesi, Emniyet ve Jandarma tarafından gerekli denetimlerin yapılması, yangın tüpleri ve ilk yardım çantalarının güncel olacak şekilde hazır edilmesi konularında şoförlere gerekli uyarılar yapıldı.

Yayın: 07.10.2022 - Güncelleme: 07.10.2022 09:41 - Görüntülenme: 112